Coneix les entitats

Per mitjà de les cartes del projecte &Co., volem acompanyar aquelles persones que més han hagut de canviar les seves vides en el darrer any i enviar-los afecte: persones grans, persones amb discapacitat o persones que per alguna dificultat reben suport per part d’una entitat social o residència. Aquests últims mesos, s’han hagut d’aïllar més que ningú, han deixat de veure els seus familiars i han vist com les seves activitats d’oci i la seva autonomia quedaven reduïdes.

Aquest projecte vol intentar cobrir una petita part de la necessitat social que tenen aquestes persones de rebre contacte de l’exterior, de tenir una relació d’igualtat —sense estigmes, ni prejudicis— o simplement de sentir-se part de la societat i tenir una activitat d’oci pròpia.

Per tal de fer possible la Missió &Co., tenim la col·laboració d’aquestes residències i entitats socials:

Centro de Día de Badia del Vallès

És un centre de dia per a persones grans amb dependència i que necessiten suport per realitzar les activitats quotidianes. De dilluns a divendres organitzen diferents activitats lúdiques i d’estimulació, sempre respectant els gustos i les preferències dels usuaris, tot per donar-los la millor qualitat de vida possible.

Fundació Tutelar Santa Clara

És una entitat tutelar que acompanya persones grans o amb disminució psíquica que viuen a la zona del Maresme i del Barcelonès Nord i vetlla per la seva protecció. El seu objectiu principal és assegurar els drets d’aquestes persones i ajudar-les a aconseguir la màxima qualitat de vida, mentre poden portar el seu dia a dia de la manera més independent possible a les seves llars o residències.

ASTE BCN

És una entitat que treballa per donar qualitat de vida a la tercera edat a través del desenvolupament de programes de voluntariat per a joves universitaris. En col·laboració amb quinze residències de persones grans de Barcelona, realitzen accions d’acompanyament, estimulació i validació, que duen a terme els voluntaris, creant sinergies entre grans i joves.

Fundació Xamfrà - Sant Miquel

Un dels projectes de la fundació és l’ajuda a persones amb discapacitat intel·lectual que viuen al seu propi domicili per tal que puguin viure de forma independent de la família o de manera autònoma quan no hi siguin els seus referents. Gràcies al programa, poden fer una vida autònoma.

Residència Parc del Guinardó

A la residència Municipal Parc del Guinardó s’encarreguen de donar atenció a persones de la tercera edat amb problemes d’autonomia personal. L’entitat és per a ells una llar, on es respira afecte i on poden compartir les seves vides amb altres persones que acaben sent, d’alguna manera, part de la seva família.

Fundació Acollida i Esperança

El Centre d’Acollida Convent dels Franciscans és una llar residència que atén persones afectades pel VIH/sida en situació d’exclusió, ja sigui per falta d’habitatge, de recursos econòmics o de suport familiar i sovint relacionada amb problemes d’addiccions. L’entitat treballa per garantir una millora personal dels usuaris, en el terreny emocional, social i de salut.

Fundació Via-Guasp

És una entitat tutelar que treballa per al benestar de persones afectades per malalties mentals severes i que cobreix les seves necessitats bàsiques d’alimentació, domicili, acompanyament i protecció dels seus drets. Alguns d’ells viuen en residències, d’altres, en pisos tutelats, i d’altres es troben hospitalitzats per problemes de salut. L’objectiu principal de l’entitat és promoure l’autonomia de les persones i millorar la seva qualitat de vida.

Fundació Som Via - Avis en Família

És un servei residencial per a persones grans que segueix un model de gestió en què la proximitat, l’autonomia i la presa de decisions conjuntes volen fer que la residència sigui una veritable llar per a la persones grans. Tots els residents comparteixen un mateix sostre, un mateix espai, i formen així tots junts una espècie de gran família.

Fundació Llars Compartides

L’entitat ofereix una solució d’habitatge digne a persones de la tercera edat. El seu projecte es basa a gestionar diferents pisos a Barcelona perquè persones grans amb problemes econòmics puguin compartir, de manera autònoma, una llar amb persones en la seva mateixa situació, minimitzant així les despeses, les tasques diàries i la solitud.

Llars Horitzó

L’entitat ofereix una solució d’habitatge digne a persones de la tercera edat. El seu projecte es basa a gestionar diferents pisos a Badalona perquè persones grans amb problemes econòmics puguin compartir, de manera autònoma, una llar amb persones en la seva mateixa situació, minimitzant així les despeses, les tasques diàries i la solitud.

Associació Coravis

És una entitat social que té com a missió dignificar i millorar la qualitat de vida de les persones grans que viuen en residències de la tercera edat, especialment les que tenen deteriorament cognitiu greu i molt greu, oferint-los moments d’alegria i benestar. Tot això amb l’ajuda del voluntariat social i les institucions col·laboradores.

Parc Serentill

És una residència assistida per a persones grans situada a Badalona. L'entitat és per a ells una llar on es respira afecte i on troben suport per a totes les seves necessitats del dia a dia. A la residència estan acompanyats sempre i poden compartir les seves vides amb altres persones que acaben sent, d’alguna manera, part de la seva família.