ucrania

Atesa la situació d’emergència actual a Ucraïna, el UICsocialday també es mou i acosta a tota la comunitat universitària tres accions d’ajuda per al país que podem fer des d’aquí:

1

CAMPANYA DE DONACIONS ECONÒMIQUES

(amb Càritas)

Càritas Internacional ha posat en marxa una campanya de recollida de fons per ajudar Ucraïna d’una manera directa. Per col·laborar-hi pots fer una aportació econòmica o fer difusió de la campanya a tots els teus amics, familiars i coneguts. Aprofita les teves xarxes per fer-ne difusió i fer que tothom tingui la possibilitat d’aportar-hi la seva ajuda.

COM POTS AJUDAR:

2

DONACIÓ DE PRODUCTES SANITARIS

(amb l’associació Hogar de María)

A partir de dijous 17, als campus de Barcelona i Sant Cugat, comença una recollida exprés de productes d’higiene personal per ajudar famílies ucraïneses refugiades en dos hotels de Barcelona. L’acció es porta a terme amb l’associació Hogar de María en col·laboració amb Creu Roja.

COM POTS AJUDAR:

Porta al campus algun d’aquests productes d’higiene:

  • sabons, cremes i desodorants
  • productes d’higiene femenina
  • tovalloletes humides i bolquers

3

VOLUNTARIAT PER ENSENYAR CASTELLÀ BÀSIC A FAMÍLIES REFUGIADES

Les entitats socials de Barcelona han començat a rebre famílies refugiades d’Ucraïna i la majoria no parlen cap altre idioma que l’ucraïnès. Poder comptar amb l’ajuda de voluntaris que els ensenyin castellà bàsic els ajudaria molt en el moment de l’acollida i en el seu dia a dia. Vols ser voluntari i ajudar aquestes famílies?

COM POTS AJUDAR: